WEEMOED BLIJFT, MAAR DE MARKTSTRAAT KOMT NIET TERUG IN VLISSINGEN

Had het Vlissingse gemeentebestuur maar nooit een openbare straat  verkocht aan de bouwers van het Fonteynecomplex. 

Het voormalige Marktstraatje tussen Lange Zelke en Oude Markt blijft de gemoederen bij ondernemers en in de gemeenteraad bezighouden. Ditmaal probeerde de ChristenUnie steun te vergaren in de gemeenteraad om in elk geval te kijken of herstel van het 'Hemastraatje’, zoals Coen van Dalen het  donderdag noemde, kan.

Tien jaar geleden slokte het grote Fonteynecomplex  het Marktstraatje - niet de huidige Marktstraat - op. Daarmee kwam een eindje aan het populaire rondje binnenstad, van Walstraat via Lange Zelke naar Oude Markt, Sint Jacobsstraat en Kleine Markt. Veel Vlissingers verwijten de zieltogende binnenstad aan de vrijwel leegstaande Fonteyne, die het zicht op de Oude Markt blokkeert  waardoor bezoekers na de Lange Zelke  recht op de parkeergarage Spuikom lopen en dan maar weg gaan. Vlissingers kennen de 'sluiproute’ door de Hemawinkel wel.

De CU is bepaald niet de eerste partij die  het wil proberen, maar eigenaar Spoorwegpensioenfonds heeft er geen oren naar, herinnerde wethouder Sem Stroosnijder de indiener van het verzoek. Daarbij zou de indeling van het pand bezwaren geven. Aanpassen kost een miljoen euro, bracht Pim Kraan (POV) ter tafel. Breng het idee maar in bij het Actieplan Binnenstad, raadde Stroosnijder Van Dalen aan.

 

Bron: PZC

Foto: Elvis Rademaker


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.