LEF LIFESAVING EVENT FLUSHING

In het weekend van 10 en 11 augustus ging de 1e editie van Lifesaving Event Flushing van start LEF Lifesaving Event Flushing een geweldig Internationaal sportevenement aan het Badstrand.

 

Reddingsbrigades uit verschillende landen waaronder ook Nederland strijden om een eerste plaats!

Honderden reddende zwemmers nemen het in augustus op het Badstrand in Vlissingen tegen elkaar op bij het eerste Lifesaving Event Flushing. LEF, kortweg, moet vaste prik worden op de zomerse evenementenkalender. De internationale wedstrijden op 10 en 11 augustus gelden voor het wereldkampioenschap voor internationale reddingsbrigades. Voor de organisatie sloegen de Dr. Stavermanbrigade uit Vlissingen en het Oost-Souburgse Lifesavingshop de handen ineen.

Mooi stukje strand,

,Er worden over de hele wereld proeven gehouden voor het WK, de grootste in Australië, en ook in Nederland maar nooit hier in de buurt. Terwijl we toch zo'n mooi  stukje strand hebben", zegt Olivier de Puit van internetwinkel Lifesavingshop. Hij verwacht minimaal 150 deelnemers, maar eigenlijk meer. ,,De wedstrijden zijn voor deelnemers tot 35 jaar, maar er komt heel veel vraag naar een derde categorie van 35-plus.”

Er is veel internationale belangstelling voor de wedstrijden. De locatie bewijst zich al. ,,In Oostende zijn de proeven ook voor de boulevard, maar bij een heel rustig stuk. Er is een tekort aan strandwachten.  Dit is promotie voor de sport. En we kleden het een beetje aan met springkussens en zo.”  meer foto's>>

Bron: PZC    Beeld: Elvis en Marloes Rademaker 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.