Leny 't Hart en Marloes Rademaker

Beste bezoekers,
Welkom op de Anti zeehondenjacht website.
Mijn naam is Marloes Rademaker, mijn doel is dat er over heel de wereld een verbod komt op de zeehondenjacht!


Foto: Elvis en Marloes Rademaker

Zaterdagmiddag rond 15:00 uur werden er vier zeehonden uitgezet aan het Vlissingse Nollestrand. Drie gewone en één grijze zeehond. Drie maanden geleden spoelden ze ziek aan.

De zeehonden hadden longwormen en wogen onder hun gewicht. Nu drie maanden later wegen de zeehonden 35 kilo. Dankzij de zeehonden opvang Aseal konden de zeehonden weer gezond terug naar zee. Andre, Sato, Daantje, en Maggie zwemmen weer vrij rond 

 

Foto: Elvis en Marloes Rademaker

VLISSINGEN - André en Zoll zwemmen weer lekker in de Westerschelde. Zaterdag zijn de zeehonden in Vlissingen weer vrijgelaten door A Seal Zeehondenopvang uit Stellendam.
André en Zoll waren pas geboren toen ze drie maanden geleden werden gevonden. Ze waren alleen, wogen tien kilo en er was geen moeder in debuurt. In Stellendam konden ze aansterken. Nu saren ze sterk en zwaar(30 kilo) genoeg om terug te keren in de Westerschelde.

Hun vrijlating op het Badstrand in Vlissingen trok veel bekijks. 

Foto: Elvis Rademaker

De reddingsbrigade van Vlissingen telt regelmatig de zeehonden bij de zandplaten op de Westerschelde.

Foto: Elvis en Marloes Rademaker

Zaterdag 4 juni 2016 werden twee zeehonden vrijgelaten op het badstrand van Vlissingen. Deze zeehonden werden eerder dit jaar ziek aangetroffen op de Zeeuwse kust en na een herstelperiode bij zeehondencentrum Aseal te Stellendam weer fit genoeg om terug naar hun natuurlijke leefomgeving te gaan. Enkele honderden belangstellenden hadden zich op het strand verzameld om deze unieke gebeurtenis te aanschouwen. Na aftellen door de burgemeester van Vlissingen, Dhr .A.R.B. (Bas) van den Tillaar werden de zeehondenkisten geopend door de adoptanten van de zeehonden.

Bron: Facebook/Strandwacht Vlissingen

Foto: Marloes Rademaker

RENESSE - Na een verblijf en verzorging van 3 à 4 maanden in zeehondencrèche Pieterburen
werden er zaterdag zeven gezonde zeehonden in Renesse uitgezet. 

Foto: Marloes Rademaker

RENESSE - Na een verblijf en verzorging van 3 à 4 maanden in zeehondencrèche Pieterburen
werden deze zeehonden weer in Renesse vrijgelaten.